Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
JP II - przereklamowany?
Autor Wiadomość
Kasia

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 4:06 am   JP II - przereklamowany?

Zgadzam się z Martek :wink: - Admin

barracuda

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 6:30 am   

^ a skad to jest wyciete :wink: ]

november_girl

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 8:54 am   

^ ja, także nie wiem :)

Też wkurza mnie jak śmierć Jana Pawła II została przereklamowana. Tysiące albumów ze zdjęciami, filmy dokumentalne, gazetki itd. Oczywiście każda "pobożna" babcia takie coś kupi bo potem chce pokazać koleżankom. Wydaje na to kupę kasy a wydawcy się cieszą. Nie wiem tylko po co?

Zalotka

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:19 am   

To jest jak zarabianie na JPII...

sox91

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 1:43 pm   

Po prostu za dużo tego w około. Wszyscy mówią o jednym i tym samym. No dobrze. Ale może zamiast gadać w kółko, warto wyciągnąć jakieś wnioski i osobiste przemyślenia z tego co Nam Papież wygłaszał...?

PS: BTW, to byłem dziś w Szczecinie na filmie "Jan Paweł II" :wink:

Zalotka

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 4:07 pm   

^ A skąd to jest wycięte?! Cem wiedzieć!

sox91

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 6:32 pm   

^ Wyciąłem to z Pablik Bloga :)

BartiL

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 8:56 pm   

Zgadzam sie, ze cala akcja z JP2 jest przereklamowana - ledwo umarl, a juz 50 filmow o nim zrobili... Przereklamowane jest zreszta tez cale obchodzenie rocznicy jego smierci... W ogole, media go wyolbrzymiaja - tak naprawde to 'kultem' darza go tylko polacy, moze troche wlosi i ludzie z ameryki lacinskiej. Tak naprawde nie wszyscy ludzie za granica, ba, nawet nie wszyscy katolicy, uwazaja, ze byl on taki wspanialy.

sox91

Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:21 pm   

Alex napisał/a:
Tak naprawde nie wszyscy ludzie za granica, ba, nawet nie wszyscy katolicy, uwazaja, ze byl on taki wspanialy.

Ale był :)

bacha123

Wysłany: Nie Lip 08, 2007 1:45 am   

w sumie to macie racje, bo jak na to spojrzec z jednej strony to dobrze ze wszyscy pamietaja o Papiezu Polaku, ale juz z drugiej strony to nieciekawie wyglada gdy ludzie chca doslownie zarabiac na Papiezu. Wtedy to juz jest przegiecie.

No i tak samo z ksiazkami. Jezeli ktos czyta duzo ksiazek napisane przez i o Papiezu, wyciagaja z nich jakies wnioski to ok, zgadzam sie, nie mam nic przeciwko. Ale jezeli ktos kupuje, przeczyta, ale wogule nie bierze sobie ich do serca, to to sie zdeczka mija z celem, nie uwazacie? :)

sox91

Wysłany: Nie Lip 08, 2007 4:09 am   

^ No właśnie! Albo ta akcja z dowożeniem zniczy z podobizną papieża, tak, że były dostępne jeszcze tego samego dnia.

barracuda

Wysłany: Nie Lip 08, 2007 6:34 am   

powniscie sie juz przyzwyczajac... to naturalne w naszych czasach ze na wszystkim robi sie kase! na wszystkim!

ale nikt nie moze miec pretensji do ludzi ktorzy to kupuja, ani do bezposrednich dostawcow tego konsumenta... ktos to wymyslil a ludzie chca kupowac... nikt kto kupuje sobie ksiazke o Papiezu nie ma w tym zlych intencji... a kazdy dostawca chce zaspakajac potrzeby swoich klientow... powoli kolo sie zamyka...

ludzie chca o nim pamietac dlatego jest na takie rzeczy popyt, a jak jest popyt to czemu by tego nie produkowac..? tak na prawde nic zlego sie nie dzieje :roll: ... to juz nie jest w pozadku!

sox91

Wysłany: Nie Lip 08, 2007 8:58 am   

^ Właśnie, wyciągnijmy coś z nauki Papieża. A jak na razie to te Jego słowa albo są zagłuszane przez oklaski, albo tak głośno płaczemy, że ich kompletnie nie słychać...

Odpowiedz do tematu