hmm... większość religii kreuje jakieś wyobrażenie "życia po życiu"... jednak to każdy z nas samodzielnie już musi wytworzyć swoistą imaginację tego świata... chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat... jak Wy wobrażacie sobie "tamten świat"?
Ja myśle, że niebo jest takie jakie myślimy. Jeżeli mówimy, że nic nie ma po śmierci to tak będzie, jeżeli wierzymy, że po śmierci jesteśmy kimś innym - to tak będzie itp.
Gosia, napisalas w swoim poscie "chcialem". to tak przy okazji
a co do tematu, to mnie sie wydaje ze tam gdzie bedziemy w niebie to beda takie dusze wszystkich ludzi i nie bedziemy sie musieli niczym przjemowac, tzn tymi takzwanymi sprawami ziemskimi i tam juz bedziemy wiecznie.
Moze to jakas dziecinna imaginacja, ale ja tak zawsze o tym mysle, nie wiem czemu, ale tak mam i juz
Nie mam pojecia. Czasem sie nad tym zastanawiam, ale zawsze jakos dochodze do wniosku, ze i tak nic sensownego nie wymysle. Mysle, ze cos sie z ta swiadomoscia nasza jednak musi dziac, wiec reinkarnacja pasuje jak najbardziej mi
Mi też pasuje reinkarnacja, ale jestem pewien że coś napewno istnieje po śmierci, w innego biegu życia po życiu sobie nie wyobrażam bo pustka, albo całkowity koniec były by nie logiczne...
^ Cezar, czemu sie 'wpychasz' do posta Desiree i wykozystujesz ze jako mod i ad masz taka opcje, a moim zdaniem to wcale nie jest konieczne, takie zeczy sie robi jak sie edytuje czyjegos posta chyba, czyz nie?
Wiedźma napisał: ^ Cezar, czemu sie 'wpychasz' do posta Desiree i wykozystujesz ze jako mod i ad masz taka opcje, a moim zdaniem to wcale nie jest konieczne, takie zeczy sie robi jak sie edytuje czyjegos posta chyba, czyz nie? Ponadto nie ma sensu pisać nowego posta w tamtej sprawie. Dodam jeszcze, że tłumaczyć się nie muszę, że to nie na temat, i że bez sensu jest Twoje czepianie się... Ende
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum